Sej med savoykål och knaprigt bacon
Ingredienser 4 port
800 gr sejfilé, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
Salt
Smör
1 gul lök, hackad
300-400 gr savoykål, strimlat
1 tsk Dilliade, Brobergs kryddblandning
2-2,5 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
1 paket bacon, skuren i mindre bitar
Gör så här
Tina fisken, torka av den och salta.
Fräs löken i smör under omrörning. Tillsätt savoykålen och fräs tills den mjuknar. Tillsätt grädde och dilliade och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform och lägg fisken ovanpå. Tillaga i ugn 200 grader tills fisken har en innertemperatur på 52 grader. Under tiden knapersteker du bacon.
Servera fisken med pressad potatis, den gräddstuvade savoykålen och knaperstekt bacon.