Ugnsstekt kycklinglårfilé
Ingredienser 4-5 portioner
1 kilo kycklinglårfilé
4 vitlöksklyftor
2 tsk flingsalt
2 tsk spiskummin
2 tsk Hot Chili, Brobergs kryddblandning
2 tsk kryddpeppar
Olivolja
Smör
Flingsalt
Romantica tomater
Grön pepparfrukt eller paprika
Gör så här:
Tina kycklingen, dela lårfiléerna i två delar och torka av den. Mortla vitlöksklyftorna tillsammans med saltet till en pasta. Lägg i spiskummin, Hot Chili och kryddpeppar och mortla. Gnid in köttet med kryddblandningen och ringla över olivolja. Låt marinera i minst en halvtimma.
Lägg över i en ugnsfast form med skinnet uppåt. Klicka lite smör på filéerna och tillaga i ugnen 225 grader. Efter 10-15 minuter lägger du tomater och pepparfrukter i formen och tillaga tills kycklingen är klar (innertemperatur 72 grader). Vill du ha mer färg sätter du på ugnens grillfunktion.
Servera med t ex pilaffris.