Brobergs Mat » Ugnsbakad kanin

Ugnsbakad kanin

Ingredienser 3-4 portioner

En halv kanin
Olivolja och smör att steka i
Salt och peppar
3 vitlöksklyftor i skivor
2 msk olivolja
3 msk vitt vin
1 msk balsamvinäger
150 gram Romanticatomater
Färsk rosmarin

Gör så här:

Dela köttet i mindre bitar, klipp av benen med t ex en rejäl fisksax eller sekatör. Salta och peppra och bryn köttet i smör och olja. Lägg över i en ugnsform. Bryn vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet tillsammans med stekfettet som är kvar i stekpannan.

Salta köttet, gärna med flingsalt. Häll över olivolja, vitt vin och balsamvinäger. Halvera tomater och lägg ner mellan köttbitarna. Strö över lite färsk rosmarin.

Tillaga i 175 graders ugnsvärme tills köttet har en innertemperatur på 57 grader. Går det för länge blir köttet hårt. Servera köttet och den goda skyn med till exempel klyftpotatis eller ris.