Pulled rabbit
Ingredienser 6-8 portioner
1 kanin, styckad
1 tsk Brobergs kryddblandning Hot Chili
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk paprika
1 tsk salt
3 krossade vitlöksklyftor
1 delad lök
1-2 lagerblad
Vatten
Smör
Gör så här:
Tina kaninen och torka av den. Blanda kryddorna och gnid in köttet med dem. Lägg köttet i en gryta tillsammans med lök, vitlök och vatten så det täcker köttet. Sjud tills köttet lossnar från benen, kan ta 1,5 timme. Ta upp köttet och låt det svalna något. Spara buljongen
Dra av köttet från benen med en gaffel eller med händerna. Inför serveringen bryner du köttet i smör och späder med buljongen och låter det koka in. Servera gärna med tillbehör som bröd, picklad rödlök, barbequesås och cole slaw.