Brobergs Mat » Italiensk jägargryta

Italiensk jägargryta

Rabbit cacciatore eller italiensk jägargryta med kanin är en känd och uppskattad rätt i Italien. Här är vår tolkning av den.

Ingredienser 6 portioner

1 styckad kanin
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl
Olivolja
1 paket bacon, delade i bitar
1 hackad morot
2 hackade schalottenlökar
2 skivade selleristjälkar
3-4 hackade vitlöksklyftor
1,5 dl vitt vin
250 gram champinjoner, klyftade
1,5 msk tomatpuré
1 liter kaninbuljong eller kycklingbuljong
1 tsk Brobergs kryddblandning Hot Chili
2 tsk Brobergs kryddblandning Viltkrydda
Kapris
Svarta oliver

Gör så här:

Tina och torka av köttet, Salta och peppra och vänd i vetemjöl. Bryn köttet i olivolja och ställ åt sidan.

Fräs bacon, morot, lök, vitlök och selleri. Låt grönsakerna bli mjuka i fettet från baconet. Tillsätt champinjonerna, tomatpurén och vinet och låt koka ihop några minuter. Lägg i en gryta/form som tål ugn och tillsätt köttet, den varma buljongen, kryddor, kapris och oliver. Tillaga i 175 graders ugnsvärme i närmare 1 timma. Servera med pasta, ris eller potatis och gärna ett gott bröd.