Lammfärslåda med aubergine och fetaost
Ingredienser 8 portioner
700-800 gr lammfärs
300 gram ris
Salt och svartpeppar
Olivolja
2 aubergine, i skivor ca ½-1 cm tjocka
1,5 gul lök eller motsvarande mängd schalottenlök
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk hackad färsk rosmarin
1 burk gröna oliver med pimiento (ca 140 gr)
3 burkar krossade tomater (gärna Mutti)
1 msk Brobergs lammkrydda
200 gr fetaost
Gör så här
Tina lammfärsen och koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Salta och peppra aubergineskivorna och stek dem i olivolja 3 minuter på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Stek lammfärsen i några minuter och tillsätt lök. Efter ytterligare några minuter tillsätter du vitlök, oliver och rosmarin. Häll i tomaterna och lammkrydda och koka ihop. Salta och peppra.
Lägg riset i botten på en ugnsfast form, häll över färsröran och slutligen aubergine i en stor ugnsfast form. Smula över fetaost och gratinera i 30 minuter i 200 graders ugnsvärme