Friterade fiskkinder med nudelsallad
Ingredienser 4 portioner
600-700 gram torsk- eller havskattkinder IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
Färdig frityrmix eller gör egen
Olja till fritering
Dippsås:
1 dl hoisinsås
1 tsk Brobergs kryddblandning Hot Chili
1 lime, rivet skal och saft
1 tsk sesamolja
Nudelsallad:
Risnudlar (180 gr)
1 röd spetspaprika, finstrimlad
150 gr sockerärtor, strimlade
1 tsk sesamolja
1 lime, rivet skal och saft
1 msk japansk soja
Garnering:
Färsk koriander
Rostade sesamfrön
Gör så här:
Tina torskkinderna och torka av dem. Putsa bort ev hinnor. Blanda frityrmixen enligt anvisning på förpackningen och låt vila i kylskåp.
Blanda ingredienserna till dippsåsen.
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen, skölj dem i kallt vatten. Blanda med övriga ingredienser till salladen.
Värm oljan i tjockbottnad kastrull till 180 grader. Doppa torskkinderna i frityrsmeten och fritera tills de är gyllene i färgen. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med nudelsallad och dippsås. Garnera med rostade sesamfrön och koriander.