Pastasås med räkor och saffran
Ingredienser 4 portioner
500 gr räkor från Färöarna
1 nypa saffran coupé
½ dl vitt vin
½ dl finhackad charlottenlök
2 vitlöksklyftor, finhackade
Olivolja
1 burk finkrossade tomater av bra kvalitet (gärna Mutti)
½ tsk Brobergs Hot Chili
Honung
½ dl vispgrädde
Salt och peppar
Citron
Bladpersilja, hackad
Gör så här:
Tina räkorna på ett papper på ett galler och skala dem. Blanda saffran och vitt vin.
Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter tills de mjuknar. Häll i saffran/vin och låt puttra lite kort innan du lägger i tomater, Hot Chili och honung. Låt koka ihop i några minuter innan du tillsätter grädden. Låt puttra ihop och smaka av med pressad citron, salt och peppar. Blanda ner räkorna och pastan. Garnera med hackad bladpersilja.