Brobergs Mat » Renfärspaj

Renfärspaj

Ingredienser

500 gr renfärs
Smör
3 st vitlöksklyftor, finhackade
100 gr morot, finhackad
70 gr rotselleri, finhackad
1-2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
En skvätt balsamvinäger
Ett par nypor socker
1 dl vatten
Salt och svartpeppar
2 tsk Brobergs viltkrydda
Färdig smördeg till pajdeg (eller gör egen pajdeg)
3 dl creme fraiche
30 gr riven lagrad parmesan
Ev lingon och timjan

Gör så här

Bryn renfärsen. Efter en stund lägger du i vitlök, morot och rotselleri och låt fräsa med ett par minuter. Häll i tomaterna, tomatpurén, balsamvinäger, socker och vatten. Låt koka i 20-25 minuter och rör om med jämna mellanrum.

Under tiden färsfyllningen kokar kan du förbereda pajbotten. Klä en pajform med pajdeg och nagga den med en gaffel. Låt vila i frysen  i 10-15 minuter. Grädda sedan i ugnen i 200 grader ca 10 minuter.

Smaka av färsfyllningen med salt, peppar och viltkrydda och låt koka ihop ett par minuter till. Lägg fyllningen på pajbotten och bred över creme fraiche. Strö över parmesanosten och grädda i ugnen i 25-30 minuter.

Dekorera gärna med lingon och timjan.