Rödtungerullader
Ingredienser för 4 personer
7-8 hg rödtungefiléer, IRF-märkta (Iceland Responsible Fisheries)
eller färdiga rödtungerullar
2 schalottenlökar
1 msk smör
1 dl vitt vin
en nypa socker
2 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm vitpeppar
2 dl riven parmesanost, lagrad 24 månader
Gör så här
Dela rödtungefiléerna längs med så att varje filé blir två smala bitar. Salta dem och rulla dem på längden, ställ dem på högkant i en smord ugnsform. De blir som fina rosor.
Alternativt använd färdiga rödtungarullar som du tinar, torkar av försiktigt och saltar.
Fräs finhackad lök i smör, den ska inte få färg. Häll på vinet och sockret och låt koka en stund så att hälften av vinet avdunstar. Häll i grädden och låt koka i cirka tio minuter. Salta och peppra.
Häll såsen över fiskrullarna och strö över den rivna osten. In i ugnen 225 grader tills fisken är klar. Cirka 10-12 minuter.
Servera med kokt, gärna pressad, potatis.