Brobergs Mat » Rödspätterullader

Rödspätterullader

Ingredienser 2 portioner

400 gr rödspättafiléer, IRF-märkta (Iceland Responsible Fisheries)
100 gram isländska räkor, IRF-märkta (Iceland Responsible Fisheries)
Salt

1 msk smör
1 msk finhackad shalottenlök
1 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
2 dl vatten
½ fiskbuljongtärning
1 dl grädde
1 msk rumsvarmt smör + ½ msk vetemjöl som rörs ihop
Salt
Vitpeppar
½-1 tsk pressad citron

Hackad gräslök

Gör så här:

Tina fisk och räkor. Salta fisken.

Fräs löken i smöret tills den blivit glansig. Pudra över vetemjölet och blanda väl. Tillsätt vinet och låt det koka ihop tills hälften återstår i kastrullen. Häll i vatten och buljongtärning och låt koka tills ca 1,5 dl återstår. Häll i grädden och låt koka i 10 minuter. Lägg i blandningen av smör och vetemjöl och  låt koka några minuter till. Smaka av med salt, vitpeppar och citron.

Rulla ihop fiskfiléerna med f d skinnsidan inåt. Rulla från stjärten och lägg rullarna med skarven nedåt i en form så att de ligger tätt. Häll över den varma såsen och sätt in i ugnen 200 grader tills fisken är klar (innertemperatur ca 52 grader). Det tar ca 15 minuter men beror på hur stora filéerna är.

Servera med pressad potatis, räkor och gräslök.

 
Handla