Brobergs Mat » Smördegsinbakad lammfilé

Smördegsinbakad lammfilé

Ingredienser 6 portioner

1 kg isländsk lammytterfilé (1 paket med två hela ytterfiléer)
1 msk Brobergs lammkrydda
Smör
Smördegsplattor 6 st
2 äggulor
120 gr riven parmesanost lagrad 36 mån eller smulad gorgonzola

Gör så här:

Tina köttet och skär bort fettkappan. Dela varje filé i tre delar. Gnid in köttet med lammkryddan och bryn den i smör. Sänk värmen och stek köttet tills den har en innertemperatur på ca 58 grader. Låt köttet svalna.

När köttet kallnat kavlar du ut smördegsplattorna. Dela varje platta så att du får en större bit som är något längre än filébiten och att du får över bitar som du sedan gör två rundlar av som är något större än filéns kortändar. Pensla ena kortsidan på den större biten med vispad äggula, lägg på köttbiten och strö osten på den delen av smördegen som sedan hamnar uppåt. Rulla in köttet och lägg skarven underst. Pensla sedan insidan av rundlarna med vispad äggula och trä in rundeln i rullen vid kortsidan och nyp ihop och vik sedan ihop.

Lägg rullarna på bakpappersklädd plåt, pensla dem med äggula och tillaga i ugnen 200 grader tills de fått färg. Skiva upp och servera.

smördeg lammw