Brobergs Mat » Lubbgryta a´la Neapel

Lubbgryta a´la Neapel

Ingredienser 2 port

ca 400 gr lubbfilé, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
Salt
1 finhackad vitlöksklyfta
½ dl finhackad lök
0,75 dl finhackad selleri
0,75 dl finhackad morot
2 msk olivolja
3 tomater, hackad i cm-stora bitar
½ tsk torkad oregano
1 tsk finhackad bladpersilja
Några blad finhackad basilika
2 dl grönsaksbuljong
½ dl vitt vin
Salt och peppar

Gör så här:

Tina fisken och torka av den. Vik ut de dubbelvikta filéerna och skär i bitar på några cm.

Fräs vitlök, lök, selleri och morot i olivoljan några minuter under omrörning tills de mjuknat. Tillsätt tomaterna och fräs dem under omrörning några minuter till. Tillsätt kryddorna, grönsaksbuljong och vitt vin och låt sjuda i 5-10 minuter. Lägg ner fiskbitarna och sjud försiktigt tills fisken har en innertemperatur på ca 52 grader.