Brobergs Mat » Pasta med pilgrimsmusslor

Pasta med pilgrimsmusslor

Ingredienser 2 portioner

250 gram små pilgrimsmusslor
200 gram trenette
Salt
Olivolja
Smör
½ finhackad rödlök
1 finhackad stor vitlöksklyfta
2-3 hackade tomater
1,5 dl vitt vin
Salt och svartpeppar
Citron
½ kruka basilika

Gör så här:

Tina musslorna, torka av dem och salta. Koka pastan och häll av dem. Häll i lite olivolja och rör om så att pastan inte klibbar ihop.

Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek musslorna på hög värme max 1 minut på varje sida. Ta upp dem ur stekpannan och lägg dem åt sidan.

Lägg i en klick smör och fräs rödlöken innan du tillsätter vitlöken och tomat. Fräs nån minut innan du häller i vinet. Låt koka ihop och smaka av med salt och svartpeppar. Lägg ner pastan och rör om försiktigt. Lägg i musslorna, pressa över citron och rör om försiktigt. Strö över hackad persilja. Servera genast.