Ugnsstekt långarygg med soltorkade tomater
Ingredienser 4 portioner
800 gram långaryggfilé, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
8 dl kallt vatten ( 1 liter per kilo fisk)
40 ml salt (½ dl per kilo fisk)
2 dl hackade soltorkade tomater
1 tsk Brobergs kryddblandning Hot Chili
Olivolja
Gör så här:
Tina fisken och dela den i portionsstorlekar. Blanda vatten och salt tills saltet löst upp sig och lägg ner fisken. Låt det rimma i cirka 20-30 minuter, då tränger saltet in i fisken och den blir fastare. Torka av fisken och lägg den i en ugnsfast form.
Blanda tomaterna med kryddan och lägg på fisken. Ringla över lite olivolja och tillaga i ugnen 200 grader tills den har en innertemperatur på 52 grader.
Vi serverade den med delikatesspotatis som efter kokning blandats med en vinägrett, salladsärtor och riven parmesanost.