Brobergs Mat » Havskatt på varm salladsbädd

Havskatt på varm salladsbädd

Ingredienser 2 portioner

400 gram havskattfilé, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
Salt och svartpeppar
350 gram delikatesspotatis
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
½ tsk Brobergs kryddblandning Hot Chili
2 msk pinjenötter
Olivolja
2-3 msk pressad citron
2 påsar babyspenat (2 x 65 gram)
1½ msk torkade tranbär
Smör

Gör så här:

Tina fisken och torka av den. Dela den i bitar och salta och peppra.

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Hacka rödlöken och finhacka vitlöken. Fräs löken tillsammans med pinjenötter och Hot Chili i olivolja några minuter. Lägg i babyspenaten, pressad citron och tranbär, rör runt och lägg på lock och låt sjuda på låg värme i 6-8 minuter.

Under tiden steker du fisken i smör och olivolja tills den har en innertemperatur på 52 grader. Delar den kokta potatisen i mindre delar och bland med salladen. Salta och lägg upp på tallrikar. Lägg på havskatten.