Matjestårta
Ingredienser
200 gram Klockbojens matjessill
200 gram kavring (med bortskurna kanter)
75 gram smör
4 gelatinblad
1 rödlök
3 dl gräddfil
250 gram kesella (10 %)
1 msk sillspad
Svartpeppar
Ev salt
Garnering: Gräslök eller dill, rödlök, ev löjrom
Gör så här
Smula brödet, smält smöret och blanda med smulorna. Platta ut massan i en form med löstagbar kant (24 cm). Lägg gelatinbladen i blöt.
Finhacka sill och lök och blanda ihop med kesella, gräddfil och sillspad. Smaka av med peppar och ev salt. Ta upp gelatinbladen, krama dem lätt och smält dem försiktigt i en kastrull. Blanda de smälta gelatinbladen med en klick av sillsmeten och blanda sedan ihop det med resten.
Häll blandningen i formen och låt stå över natten i kylen. Garnera.