Brobergs Mat » Blåbärsmarinerad lammstek

Blåbärsmarinerad lammstek

1 lammstek med ben, ca 2.5 kg
2 msk Brobergs viltkrydda
2 dl blåbär, lätt mosade
Olivolja

Tina lammsteken. Skär bort det vita fettet. Gör några hål i köttet med en vass kniv.

Blanda ihop viltkrydda och blåbär och gnid in i köttet. Vira in köttet i aluminiumfolie och och låt ligga kallt över natten eller gärna i ett dygn.

Ta fram köttet, ta bort folien och lägg det i en ugnsform som du först hällt olivolja i. Låt de stå framme i en timma innan du steker det i ugnen i 225 grader. Efter 15 minuter sänker du värmen till 150 grader. Köttet är klart när det har en innertemperatur på 60 grader. Det tar cirka 1,5 timma. Låt vila i folie cirka 15 minuter.