Rödtunga med italienska smaker
Ingredienser för 4 personer
7-8 hg rödtungefiléer, IRF-märkta (Iceland Responsible Fisheries)
eller färdiga rödtungarullar
1 schalottenlök
1 msk smör
1,25 dl vitt vin
en nypa socker
2,5 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1-1,5 msk pesto
1 näve pärltomater eller andra små tomater
1.5 dl riven parmesanost
Gör så här
Tina fisken och torka av den. Dela rödtungefiléerna längs med så att varje filé blir två smala bitar. Salta dem och lägg dem med f d skinnsidan uppåt. Pensla på pesto och rulla dem på längden. Ställ dem på högkant i en smord ugnsform.
Fräs finhackad lök i smör, den ska inte få färg. Häll på vinet och sockret och låt koka en stund så att hälften av vinet avdunstar. Häll i grädden och låt koka i cirka tolv minuter. Salta och peppra.
Häll såsen över fiskrullarna, lägg i tomaterna och strö över den rivna osten. In i ugnen 200 grader tills fisken är klar. Cirka 15 minuter.