Brobergs Mat » Västerbottensvitling med svamp och purjo

Västerbottensvitling med svamp och purjo

Ingredienser 4 portioner

Cirka 700 gram vitlingfilé, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
200 gram champinjoner, skivade
½ purjolök, tunt skivade
Smör
Salt
Vitpeppar
½ citron
3-4 dl grädde
2½ dl riven västerbottensost

Gör så här:

Tina fisken och torka av den.

Fräs purjolöken och svampen i smör, salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form. Lägg över fisken och salta den. Pressa över lite citron. Häll över grädde så fisken täcks och strö över riven ost.

Tillaga i ugn, 200 grader tills fisken är klar. Hur lång tid det tar beror på hur tjock fisken är. Den ska precis skiva sig och ha en innertemperatur på 52 grader. (cirka 20-25 minuter)

Servera gärna med pressad potatis.