Brobergs Mat » Smördegsinbakad rödtunga

Smördegsinbakad rödtunga

Ingredienser 4 portioner

4 stora rödtungefiléer, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
4 frysta smördegsplattor
Salt
Vitpeppar
3 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
1 äggula
2 msk finhackad lök
1 dl vitt vin
1½ dl grädde
1 tsk pressad citron

Gör så här

Tina fisken och torka av den. Salta och peppra och rulla ihop filéerna med fd skinnsidan inåt. Lägg dem ganska trångt i en form. Koka upp fiskbuljongen och 1 dl vin och häll den het över fiskrullarna. Låt vara tills buljongen svalnat. Spara buljongen

Tina under tiden smördegsplattorna och kavla ut dem något på längden så att fiskrullen ryms på en halv platta. Dela plattorna och lägg fiskrullarna på en halva, pensla kanterna med äggula. Lägg de andra halvorna som lock och pensla dem också. Ställ fisken på bakpappersklädd plåt. Grädda dem lite senare i ugnen, 225 grader i cirka 15 minuter.

Fräs löken i smör. Häll i 1 dl vin och låt koka några minuter. Tillsätt 3,5 dl vätska från fiskkoket och låt koka tills 2,5 dl återstår. Tillsätt grädde och citron och låt koka cirka 10 minuter.

Servera fisken med såsen och smörfrästa kantareller eller annan god svamp.