Brobergs Mat » Fylld bergtungafilé

Fylld bergtungafilé

Ingredienser 4 portioner

4 bergtungafiléer, flådd IRF-märkta (Iceland Responsible Fisheries)
300 gram rödingfilé eller regnbågslax, flådd och skuren i bitar
1½ äggvita
1½ dl vispgrädde
Salt
Paprikapulver
4 stora muffinsformar

Gör så här:

Mixa rödingen i matberedaren tillsammans med äggvitan, häll ner vispgrädden och krydda med 1 tsk salt och lite paprikapulver.

Torka av bergtungafiléerna och salta dem lätt. Lägg dem med f d skinnsidan inåt i stora muffinsformar. Spritsa eller klicka ner rödingsmeten i mitten. Ställ formarna i ugnsfast form och lägg över ett bakplåtspapper. Tillaga i 150 graders ugnsvärme tills rödingfärsen mäter 52 grader (tar cirka en halvtimme).

Servera gärna med duschessepotatis och en god vitvinsås.