Fylld bergtungafilé
Ingredienser 4 portioner
4 bergtungafiléer, flådd IRF-märkta (Iceland Responsible Fisheries)
300 gram rödingfilé eller regnbågslax, flådd och skuren i bitar
1½ äggvita
1½ dl vispgrädde
Salt
Paprikapulver
4 stora muffinsformar
Gör så här:
Mixa rödingen i matberedaren tillsammans med äggvitan, häll ner vispgrädden och krydda med 1 tsk salt och lite paprikapulver.
Torka av bergtungafiléerna och salta dem lätt. Lägg dem med f d skinnsidan inåt i stora muffinsformar. Spritsa eller klicka ner rödingsmeten i mitten. Ställ formarna i ugnsfast form och lägg över ett bakplåtspapper. Tillaga i 150 graders ugnsvärme tills rödingfärsen mäter 52 grader (tar cirka en halvtimme).
Servera gärna med duschessepotatis och en god vitvinsås.