Brobergs Mat » Räkfylld rödtungafilé

Räkfylld rödtungafilé

Ingredienser
4 portioner

7-8 hg rödtungefilé, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
Salt
125 gram skalade räkor
0,75 dl creme fraiche
1,5 msk hackad dill
Salt, vitpeppar, paprikapulver
Smör
Ströbröd

Gör så här

Tina rödtungefiléerna och torka av dem. Salta dem.

Mixa ihop räkor, creme fraiche och dill med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Lägg en klick av fyllning på fiskfiléernas huvudända och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven ner i en smord ugnsform. Bred över lite smör och strö över ströbröd.

In i ugnen i 200 grader cirka 15-18 minuter.

Servera med potatis, en god vitvinssås, haricot vert eller andra grönsaker. Dekorera gärna med dill och räkor.