Brobergs Mat » Kungsfisk med frasigt täcke

Kungsfisk med frasigt täcke

Ingredienser 4 portioner:

7-800 gram kungsfiskfilé, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
½ dl olivolja
3 finhackade vitlöksklyftor
½ stor röd paprika
100 gram finrivet vitt bröd
2 msk finhackad persilja
1 dl finhackade kalamataoliver
1 pressad citron
Salt och svartpeppar
2 msk smör
1 dl vitt vin + 2 dl fiskbuljong
1 dl grädde
Ljus maizenaredning
1 tsk pressad citron

Gör så här:

Tina fisken och torka av den. Fräs vitlök och paprika i olivolja i en stekpanna några minuter.. Häll i brödsmulor, persilja, oliver och citronsaft. Stek tills det blir frasigt. Krydda med salt och svartpeppar. Ta upp och håll varmt.

Smält smör i stekpannan, lägg ner fisken och häll över vin och fiskbuljong. Ta upp fisken när den är klar och håll den varm. Låt vätskan koka ihop några minuter, tillsätt grädden och låt koka ihop några minuter till. Red med maizena-mjöl till lagom tjock sås, smaksätt med citronsaft och ev salt och peppar.

Strö strösslet över fisken och servera med såsen och kokt potatis.