Brobergs Mat » Krämig pastarätt med havskräftor

Krämig pastarätt med havskräftor

Ingredienser 2 stora portioner

500 g havskräftstjärtar, ca 25 st
Smör
1 finhackad schalottenlök
½ finhackad vitlöksklyfta
½ burk krossade tomater
1 tsk torkad oregano
½ tsk  Brobergs kryddblandning Hot chili
½ dl vitt vin
200 gr romantica tomater i klyftor
1,5 dl vispgrädde
Salt
Hackad färsk basilika
250 gram kvalitetspasta

Gör så här:

Tina havskräftstjärtarna och skala dem. Dra ut den svarta strängen. Fräs schalottenlöken i en stekpanna i smör några minuter under omrörning. Tillsätt vitlök, krossade tomater, oregano, Hot chili och vitt vin, rör om och låt koka upp. Lägg i tomater och grädde, låt koka och reducera tills det blir lite tjockare. Cirka 10 minuter. Salta. Koka pastan under tiden och häll av vattnet. Lägg i kräftstjärtarna i såsen och låt koka några få minuter tills de inte längre är genomskinliga. Lägg ner pastan och låt koka med en stund nån minut. Strö över hackad basilika.