Brobergs Mat » Kantarellfylld bergtunga

Kantarellfylld bergtunga

Ingredienser 4 portioner

8 bergtungafiléer (ca 800 gram), IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
Smör
Gula kantareller, 150 gram hackade + 50 gram små hela
1½ – 2 schalottenlökar, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 dl vispgrädde
½-1 tsk Brobergs viltkrydda
Salt
Vitpeppar

Gör så här:

Fräs 150 gr kantareller tillsammans med schalottenlök och vitlök i smör några minuter. Låt vätskan koka in och tillsätt grädde och viltkrydda. Låt koka tills det tjocknar, cirka 20-30 minuter. Salta och peppra. Låt stuvningen kallna i kylskåp.

Tina och torka av fisken. Salta den och lägg därefter stuvning i en sträng i mitten på fyra av filéerna (på f d skinnsidan) Lägg en filé på varje (med f d skinnsidan neråt) och tryck försiktigt ihop. Stek i smör ett par minuter på varje sida och låt dem därefter gå klart i ugnen några minuter i 125 graders ugnsvärme. Under tiden steker du upp resterande kantareller som du sedan lägger ovanpå fisken.