Jordärtskockssoppa med röding
En god soppa som också går bra att tillaga i förväg och sedan värmas. Rödingen bör dock stekas strax före servering. Kan serveras som varmrätt eller förrätt, då räcker receptet till 8 personer.
Ingredienser 4 portioner
500 g jordärtskockor
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 l hönsbuljong
2 dl grädde
Salt och peppar
En halv pressad citron
400 g rödingfilé
smör
Hackad dill
Gör så här
Skala jordärtskockorna och skiva tunt. Lägg dem i kastrull tillsammans med lök, vitlök och buljong. Koka i 15 minuter och mixa sedan med stavmixern. Häll i grädde, citronsaft och salta och peppra.
Ta av skinnet från rödingfilén och skär fisken i strimlor. Stek i smör och strö över dill.
Häll upp soppan i soppskålar och lägg i rödingstrimlorna.