Brobergs Mat » Hemgjorda fiskpinnar med remouladesås

Hemgjorda fiskpinnar med remouladesås

4 portioner
Ingredienser

1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1-2 msk pressad citron
1 tsk ljus fransk senap
salt och peppar
½ tsk gurkmeja
2 msk hackad inlagd gurka
1 msk kapris
2 msk hackad persilja
½ hackat hårdkokt ägg

6 hg fiskfiléer av t ex torsk eller kolja, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
Vetemjöl
Ägg
Ströbröd
Salt

Rör ihop majonnäs och creme fraiche och krydda med citron, senap, salt och peppar och gurkmeja. Vänd ihop med lätt hand med hackad gurka, kapris, persilja och lite hackat ägg. Lägg upp i en skål och ställ svalt till serveringen.

Skär fisken i lagom stora bitar, salta dem och vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i smör tills fisken ser färdig ut.

 
Handla
 
  • Koljafilé

    ca 1 kg – 229 kr/kg
    ca 3 kg – 219 kr/kg
    Låda 5 kg – 209 kr/kg