Brobergs Mat » Fisklasagne

Fisklasagne

Ingredienser 4 portioner

5 hg torskfilé, koljafilé eller vitlingfilé, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
½ purjolök, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
Olivolja
1 burk krossade tomater
2 tsk Brobergs kryddblandning Dilliade
Salt och peppar
Pressad citron
2 burkar creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
2 dl riven parmesanost 24 mån
Lasagneplattor

Gör så här: 

Tina fisken och torka av den. Strimla den och salta.

Tomatsåsen: Fräs purjolök och vitlök i olivolja och häll på krossade tomater och dilliade . Koka ihop, salta och peppra och pressa över lite citron.

Ostsåsen: Koka upp creme fraiche, fiskbuljongtärning och vatten. Salta och peppra. Ta av från spisen och blanda ner riven parmesanost.

Varva ostsås, lasagneplattor, tomatsåsen och strimlade bitar av fisk. Avsluta med lasagneplattor, ostsås och lite extra riven ost.

In i ugnen i 225 grader cirka 20 minuter.