Fisklåda på grekiskt vis
4 portioner
Ingredienser
6 hg rödspättafilé, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
Olivolja
Salt
Rivet skal från ½ citron
1 vitlöksklyfta, finhackad
Kalamataoliver, urkärnade
Körsbärstomater
Fetaost
Ströbröd
Olivolja
Svartpeppar
Oregano
Gör så här
Lägg fiskfiléerna i dubbla lager i en ugnsform, smord med olivolja. Salta fisken och strö över rivet citronskal och finhackad vitlök.
Strö över urkärnade kalamataoliver, halverade körsbärstomater och smulad fetaost. Dra några varv med svartpepparkvarn över, strö över lite ströbröd och ringla lite olivolja över.
Sätt in formen i ugnen på 200 graders värme i cirka 15 minuter tills fisken ser färdig ut. Strö över färsk oregano.
Servera gärna fisklådan med stekt zucchini, creme fraiche blandad med riven vitlök, vitlöksbröd och grönsallad.