Brobergs Mat » Fiskbiffar med kall sås

Fiskbiffar med kall sås

4 portioner
Ingredienser

4 dl turkisk yoghurt
½ dl majonnäs
1 finhackat äpple
½ finhackad rödlök
Hackad persilja
Salt och svartpeppar

7 hg fiskfilé av t ex torsk, kolja eller vitling, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
1 äggula
½ dl vispgrädde
1-2 tsk lökpulver
1 tsk salt
lite malen vitpeppar
1 krm paprikapulver

Gör så här

Börja med såsen. Blanda turkisk yoghurt, majonnäs, äpple, rödlök och persilja. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.

Dela den tinade fisken i mindre bitar och kör den i matberedare tills den blir finfördelad. Lägg i äggula, vispgrädde, lökpulver, salt, vitpeppar och paprikapulver. Mixa igen.

Forma smeten till biffar med fuktade händer. Stek i smör. Servera biffarna med såsen och kokt potatis.

 
Handla
 
  • Koljafilé

    ca 1 kg – 229 kr/kg
    ca 3 kg – 219 kr/kg
    Låda 5 kg – 209 kr/kg