Fikon och valnötsspäckad marulksfilé
Ingredienser 4 portioner
800 gram stor marulksfilé, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
Salt
Svartpeppar
3 färska fikon
50 gram grovhackade valnötter
Balsamicocreme
Sås:
2 dl creme fraiche
1½ msk flytande honung
Gör så här:
Tina fisken och torka av den. Dela i lagom portionsbitar. Skär ett snitt längs med fisken, men spara kanterna så att det bildas en ficka. Lägg fisken i ugnsfast form.
Salta och peppra och fyll fickan med klyftade fikon och strö över valnötter.
Sätt in i 200 graders ugnsvärme och tillaga i ugnen tills fisken mäter 54 grader i innertemperatur. Ringla över balsamicocreme.
Servera med såsen och en god sallad med balsamvinägrett. Ha gärna med granatäpplekärnor, sparris och päron i salladen.