Brobergs Mat » Faster Klaras inkokta makrill

Faster Klaras inkokta makrill

Ingredienser 4 portioner:

6 hg makrillfilé
1,2 liter vatten
2 msk ättikssprit 12 %
1 msk socker
Ett par dillkvistar
½ tsk salt
10 kryddpepparkorn

Skarpsås:

3 dl gräddfil
1 äggula
1 tsk vinäger
1½ tsk senap
salt, peppar
Hackad dill

Gör så här:

Koka upp lagen och låt den koka några minuter. Lägg i makrillfilén i bitar och låt sjuda i 10-12 minuter. Låt makrillen svalna i lagen och låt stå en dag eller två innan du äter den.

Sås: Blanda ihop alla ingredienser och vänd ner dillen sist. Låt vila en stund innan servering.

Värm på lagen och lägg ner makrillen. Värm försiktigt. Servera med kokt potatis och sås.

 
Handla