Brobergs Mat » Torskrygg med gräddstuvad savoykål och friterade rotsaker

Torskrygg med gräddstuvad savoykål och friterade rotsaker

Ingredienser 4 portioner:

800 gram torskrygg,  IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
1 stor morot
1 stor palsternacka
Rapsolja
Vetemjöl
Smör
2 liter finstrimlad savoykål
5 dl grädde
Salt
Vitpeppar

Gör så här:

Tina fisken och torka av den. Strimla rotsakerna i matberedare. Värm upp oljan till 180 grader och fritera rotsakerna hastigt. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Vänd torsken i vetemjöl och stek i smör tills de får en fin yta. Låt fisken gå klar i ugnen i 125 grader tills den har en innertemperatur på 52 grader.

Fräs savoykålen i smör, häll över grädden och låt koka ihop till en stuvning. Salta och peppra.

 
Handla
 
  • Koljaryggfilé

    ca 1 kg – 259 kr/kg
    ca 3 kg – 249 kr/kg
    5 kg – 239 kr/kg