Rödspätterullader
Ingredienser 2 portioner
400 gr rödspättafiléer, IRF-märkta (Iceland Responsible Fisheries)
100 gram isländska räkor, IRF-märkta (Iceland Responsible Fisheries)
Salt
1 msk smör
1 msk finhackad shalottenlök
1 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
2 dl vatten
½ fiskbuljongtärning
1 dl grädde
1 msk rumsvarmt smör + ½ msk vetemjöl som rörs ihop
Salt
Vitpeppar
½-1 tsk pressad citron
Hackad gräslök
Gör så här:
Tina fisk och räkor. Salta fisken.
Fräs löken i smöret tills den blivit glansig. Pudra över vetemjölet och blanda väl. Tillsätt vinet och låt det koka ihop tills hälften återstår i kastrullen. Häll i vatten och buljongtärning och låt koka tills ca 1,5 dl återstår. Häll i grädden och låt koka i 10 minuter. Lägg i blandningen av smör och vetemjöl och låt koka några minuter till. Smaka av med salt, vitpeppar och citron.
Rulla ihop fiskfiléerna med f d skinnsidan inåt. Rulla från stjärten och lägg rullarna med skarven nedåt i en form så att de ligger tätt. Häll över den varma såsen och sätt in i ugnen 200 grader tills fisken är klar (innertemperatur ca 52 grader). Det tar ca 15 minuter men beror på hur stora filéerna är.
Servera med pressad potatis, räkor och gräslök.