Lamm allt i ett
Ingredienser 4-6 portioner
1 lammstek utan ben, skuren i bitar
1 1/4 kg potatis i bitar
2-3 hackade rödlökar
½ dl hackad bladpersilja
1 dryg msk Brobergs lammkrydda
1½ dl olivolja
5 tomater, skuren i tjocka skivor
25 gram smör
1 dl vatten
Gör så här:
Blanda lamm, potatis, rödlök, persilja, lammkrydda och olivolja i en långpanna. Lägg på tomaterna och klicka över smöret. Häll vatten längs sidorna.
Tillaga i 175 graders ugnsvärme under folie i cirka 2 timmar. Ta bort folien och höj värmen till 200 grader och tillaga i 45 – 60 minuter. Blanda försiktigt ett par gånger under tiden.
Tillagningstiden beror på hur stora bitar du skurit av köttet och potatisen.
Servera med en grönsallad och eventuellt tzatsiki.