Brobergs Mat » Pocherad torsk med tomat och saffran

Pocherad torsk med tomat och saffran

Ingredienser 4 portioner

700 gr torskfilé, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
Salt
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
½-1 tsk Brobergs kryddblandning Hot Chili (mängden beroende på hur het du vill ha rätten)
1 burk hela tomater
2 lagerblad
0,75 dl vitt vin
1 dl vatten
1 nypa saffran coupé
Vitpeppar
Ev 1 nypa socker

Gör så här:

Tina fisken och torka av den. Salta.

Hetta upp olivolja i en vid kastrull eller gryta. Fräs vitlöken i en minut och rör ner Hot chili. Tillsätt en burk hela tomater (krossa tomaterna lätt), lagerblad, vin, vatten och saffran. Låt sjuda i 5-6 minuter. Smaka av med salt, vitpeppar och ev socker (beror på hur syrliga tomaterna är).

Lägg ner fisken och låt sjuda i några minuter tills den är klar (har en innertemperatur på 52 grader). Servera med potatis, polenta eller en bit bröd. Strö gärna över persilja.