Fiskbiffar med kall sås
4 portioner
Ingredienser
4 dl turkisk yoghurt
½ dl majonnäs
1 finhackat äpple
½ finhackad rödlök
Hackad persilja
Salt och svartpeppar
7 hg fiskfilé av t ex torsk, kolja eller vitling, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
1 äggula
½ dl vispgrädde
1-2 tsk lökpulver
1 tsk salt
lite malen vitpeppar
1 krm paprikapulver
Gör så här
Börja med såsen. Blanda turkisk yoghurt, majonnäs, äpple, rödlök och persilja. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
Dela den tinade fisken i mindre bitar och kör den i matberedare tills den blir finfördelad. Lägg i äggula, vispgrädde, lökpulver, salt, vitpeppar och paprikapulver. Mixa igen.
Forma smeten till biffar med fuktade händer. Stek i smör. Servera biffarna med såsen och kokt potatis.