Havskattssoppa
Ingredienser 4 portioner
800 gram havskattsfilé, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
4 dl vatten
1½ msk koncentrerad hummerfond
3 dl mjölk
1½ dl vitt vin
Maizenaredning
Paprikapulver
Salt och vitpeppar
1 stor broccoli
1 stor morot
1 palsternacka
200 gram sockerärtor
Olivolja
Ev skalade räkor och/eller 1 burk fina musslor
Gör så här
Tina fisken och skär den i lagom stora bitar. Koka ihop vatten, hummerfond, mjölk, grädde och vin. Red med maizenaredning så det får en lagom konsistens. Krydda med salt, vitpeppar och paprikapulver så det smakar bra. Håll varmt.
Dela broccolin i mindre bitar och koka den några minuter. Skala och strimla morot och palsternacka och stek dem tillsammans med broccolin och sockerärtor i olja några minuter. Håll varmt.
Bryn fisken i smör tills den känns klar. Lägg upp grönsakerna i djupa tallrikar, på med fisken och ev räkor och musslor. Häll över såsen. Strö gärna över lite hackad persilja.