Havskatt under täcke
Ingredienser 4 portioner
7-800 gram havskattsfiléer, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
200 gram skalade räkor
Salt
125 gram rumsvarmt smör
150 gram formfranska utan kanter
75 gram västerbottensost eller parmesanost
2 msk finhackad dill
Gör så här:
Tina och torka av fisken. Lägg fisken i en ugnsform. Salta. Tina räkorna
Riv brödet och osten fint. Blanda med smöret till en smet. Lägg smeten på bakplåtspapper och täck med plastfolie. Tryck ut smeten till en tunn platta i samma storlek som ugnsformen du ska ha fisken i. Lägg plattan i kylen i cirka 30 minuter.
Strö först dillen över fisken och därefter räkorna. Dra av bakplåtspappret från degen och lägg plattan över fisken. Dra av plastfolien.
Tillaga i mitten av ugnen i 200 graders ugnsvärme i cirak 20-25 minuter tills fisken är klar. Havskatten är klar när dess innertemperatur är cirka 52 grader.
Servera med pressad potatis, vitvinssås och en god sallad.