Brobergs Mat » Kungsfisk i cidersås

Kungsfisk i cidersås

Ingredienser 4 portioner

7-800 gram kungsfiskfilé,  IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
Salt
Vetemjöl
Olivolja
2-3 hackade gula lökar
4 hackade vitlöksklyftor
5 flådda och hackade tomater
2 msk hackad persilja
1 tsk paprikapulver
5 dl torr cider
1 tsk salt
Ev räkor

Gör så här:

Tina och torka av fisken. Salta den. Vänd fisken i mjöl och stek den hastigt på båda sidor i rikligt med olivolja. Lägg över den i en gryta.

Fräs löken tills den blir mjuk i den olja som fisken stekts i. Lägg i vitlök, tomater, persilja, paprikapulver, cider och salt. Sjud såsen i en kvart. Mixa den med stavmixer och häll såsen över fisken. Låt koka några minuter tills fisken är klar. Den är klar när den har en innertemperatur på 52 grader. Om du vill lägger du ner lite räkor.

Servera med ris.