Lammfilé med balsamvinägrett
Äts varm, ljummen eller kall. Perfekt på buffé.
Ingredienser 4 portioner
700-800 gram isländsk lammytterfilé
Brobergs lammkrydda
Olivolja av god kvalitet
1½ dl olivolja av god kvalitet
½ dl balsamvinäger av god kvalitet
Salt
Svartpeppar
Raspat citronskal
Färsk timjan
Gör så här:
Tina lammytterfiléerna och skär bort fettkappan. Gnid in köttet med lammkryddan.
I stekpanna: Bryn i olivolja. Sänk värmen och låt köttet steka klart tills det har en innertemperatur på 58 grader.
På grillen: Olja in köttet med olivolja och grilla tills köttet har en innertemperatur på 55 grader.
Låt vila i 10 minuter ( i folie om det ska serveras varmt).
Vispa ihop olja, balsamvinäger, salt och peppar. Skär upp köttet i 1 cm tjocka skivor. Dekorera med citronskal och färsk timjan och skeda över en del av vinägretten. Resten kan serveras vid sidan av.