Italiensk kycklinggryta
Ingredienser 6 portioner
1 kg kycklinglårfilé
Olivolja
Smör
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, hackad
400 gr färska champinjoner, skurna i fyra klyftor
1 dl vitt vin
2 burkar hela plommontomater
1 hönsbuljongtärning
1 tsk Hot Chili, Brobergs kryddblandning
1 dl hela oliver
½ dl kapris
150 gr små tomater, halverade
Salt och peppar
Färsk bladpersilja, hackad
Riven parmesanost
Gör så här
Tina kycklinglårfiléerna och torka av dem. Dela dem i två bitar (eller fler om de är stora). Bryn dem runt om i en stekpanna, salta och peppra och ta upp och lägg kycklingen åt sidan. Fräs lök och vitlök i samma stekpanna tills det blir mjukt och lägg över i en gryta. Bryn svampen i stekpannan och lägg i grytan.
Lägg i vin, tomatburkar, buljongtärning, hot chili, oliver och kapris och koka ihop. Lägg ner kycklingen och låt den bli klar (ha en innertemperatur på 72 grader).
Smaka av med salt och peppar. Lägg i tomaterna, strö över persilja och parmesanost. Servera t ex med ris.