Kalkonfärsgryta
Ingredienser 4-6 portioner
500-600 gr kalkonfärs
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
olivolja
2-3 msk hackad färsk ingefära
0,5 msk paprikapulver
1/2 g saffran
0,5 msk kanel
2 tsk Hot Chili, Brobergs kryddblandning
0,5 msk spiskummin
1 burk krossade tomater, 400 g
2,5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 burk kikärter
100-150 g katrinplommon
Salt och peppar
färsk mynta
Tina färsen. Hacka lök och vitlök och fräs några minuter i olivolja. Lägg ner färsen och stek några minuter. Blanda ner kryddorna i slutet. Häll i vatten, buljongtärning och tomater och koka under lock i 10 minuter.
Tillsätt kikärter som du sköljt först och katrinplommon. Låt koka 10 minuter till, men utan lock. Smaka av med salt och peppar. Känn efter, kanske behöver du krydda upp ytterligare med de kryddor du haft i tidigare. Strö över färsk hackad mynta.
Servera gärna med couscous och en yoghurt smaksatt med salt och färsk mynta.