Brobergs Mat » Koljarygg med citron- och kaprissmör

Koljarygg med citron- och kaprissmör

Ingredienser 2 portioner

400 gr koljarygg
Salt
Smör
Olivolja
Vitpeppar
½ citron, rivet skal och saft
2 msk kapris
2 msk hackad persilja

Gör så här:

Koka potatis i lättsaltat vatten.

Tina fisken och torka av den. Salta. Stek den i smör och olivolja tills den har en innertemperatur på 50 grader. Ta upp fisken ur stekpannan och håll varmt.

Klicka ner 30 gram smör i stekpannan, när det smält häller du i pressad citron, kapris och persilja.

Häll av potatisen i ett durkslag och krossa den lätt. Smält en rejäl klick smör i potatiskastrullen och rör ner potatisen. Peppra.

Lägg upp potatis, fisk och skeda över smöret. Strö över det rivna citronskalet