Bräserat lammlägg
Ingredienser 4 personer
4 lammlägg
Salt och svartpeppar
Olivolja
1 mindre gul lök, hackad
1 selleristjälk, skivad
1 morot, hackad
2 vitlöksklyftor, hela och lätt krossade
2 tsk tomatpuré
2 dl vitt vin
2,5 dl kycklingbuljong
1 msk Brobergs lammkrydda
2 lagerblad
Gör så här:
Tina köttet och torka av det. Salta och peppra. Bryn i omgångar i olivolja i en ugnsfast gryta. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
Fräs lök, morot, vitlök och selleri i samma gryta i några minuter så att det mjuknar och börjar få färg. Tillsätt tomatpurén och fräs nån minut. Häll i resterande ingredienser och koka ihop. Lägg ner köttet i grytan, sätt på lock och tillaga i 175 graders ugnsvärme i 2,5-3 timmar. Vänd köttet ett par gånger under tiden.
Ta ut ur ugnen, plocka upp läggen och lägg under folie. Koka ihop såsen lite utan lock, mixa och smaka av med ev fler kryddor.
Vi serverade läggen med palsternacks- och potatispuré, den mixade såsen och ugnsstekta tomater.