Lammlägg i lergryta
Ingredienser 4 portioner
4 lammlägg
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl
Olivolja
2 gula lökar
2 krossade vitlöksklyftor
2 tsk Brobergs kryddblandning Lammkrydda
2 tsk koriander
1 tsk paprika
1 tsk ingefära
1 tsk spiskummin
1 gram saffran coupé
1 tsk harissa (chilipasta)
½ msk råsocker
1 burk krossade tomater (gärna Mutti som har hög kvalitet)
Finrivet skal av 1 citron
2 msk pressad citron
0,75 liter köttbuljong
Gör så här:
Blötlägg lergrytan.
Tina och torka av lammläggen. Salta och peppra och vänd i mjöl. Bryn i olivolja och lägg åt sidan.
Fräs löken tills den blir mjuk och börjar få lite färg. Tillsätt vitlök, kryddor och socker och fräs under omrörning några minuter. Tillsätt tomater och citron och låt koka ihop. Häll i köttbuljongen och låt koka upp.
Häll en del av såsen i botten på lergrytan. Lägg i lammläggen, häll över resten av såsen och sätt på locket. Ställ in i kall ugn och sätt igång ugnen på 175 grader. Tillaga i runt 4 timmar och vänd köttet ett par gånger under tiden.
Servera gärna lammläggen med den underbart goda såsen de kokat i och couscous. Vi hade aprikoser, mandel, rödlök i couscousen.