Brobergs Mat » Lubb i saffranssås

Lubb i saffranssås

Ingredienser 4 portioner

ca 700 gr lubbfilé, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
2 tsk dillfrö
2 tsk Brobergs kryddblandning Dilliade
2 tsk socker
1,5 tsk salt
2 krm mald svartpeppar
3-4 bananschalottenlökar
1 fänkål
Smör
0,5 gram saffran coupé
3 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
Pressad citron
Salt och vitpeppar
300 gr Romantica tomater
Dill

Gör så här:

Tina fisken och torka av den.

Mortla dillfröna och blanda med dilliade, socker, salt och peppar. Strö detta runt fisken och lägg i en ugnsfast form. Låt dra i 20 minuter innan den tillagas i 125 graders ugnsvärme. Fisken är klar när den mäter 52 grader i innertemperatur.

Skala och skiva löken och strimla fänkålen (spara fänkålsdillen). Fräs lök och fänkål i smör tills det är nästan mjukt. Rör ner saffran och fräs lite och tillsätt buljong och grädde i cirka en kvart. Smaka av med citron, salt och vitpeppar.

När fisken är klar, värm på såsen och lägg ner halverade tomater och fisken. Garnera med dill och fänkålsdillen. Servera med potatis.