Marockansk lammfärsgryta
8 portioner
700-800 gram isländsk lammfärs
1 stor gul lök, hackad
Olivolja
2 msk vetemjöl
1 msk mald kanel
1,5 tsk mald koriander
1,5 tsk mald spiskummin
1 msk gurkmeja
1 msk mald ingefära
1 rejäl nypa saffran coupé
3 dl hönsbuljong
1,5 msk flytande honung
Salt och nymald svartpeppar
200 gr mjuka torkade aprikoser
2 burkar kikärter, avsköljda
400 gr couscous
Saft och rivet skal av 1 citron
7 dl het grönsaksbuljong
½ dl hackad bladpersilja
½ dl hackad mynta
4-5 dl grekisk yoghurt
1 gurka, halverad, urkärnad och skivad
Rivet skal av 1 citron
2 msk hackad mynta
Salt och nymald svartpeppar
Stek lammfärs och lök i olivolja i några minuter. Pudra över mjölet och blanda. Tillsätt kryddorna och koka i ca 3 minuter under omrörning. Tillsätt därefter buljong och honung och låt koka i 15-20 minuter, rör då och då. Smaka av med salt och svartpeppar. Några minuter innan lammgrytan är klar tillsätts aprikoser och kikärter.
Under tiden grytan kokar gör du yoghurtsåsen och couscousen: Blanda yoghurten med gurka, citron och kryddor.
Lägg couscousen i en värmetålig form och häll över citronsaft och buljong. Täck med plastfolie och låt stå i 5 minuter tills vätskan har absorberats. Rör med en gaffel och blanda ner de färska kryddorna och citronskal.